Hírek kategória bejegyzései

A Gyereksarok hírei, blogok, videók és esemény ajánlók!

Hogy teszteltük a Märklin kezdőkészletet?

Ezen a honlapon rengeteg játékvasúttal és kiegészítővel találkozhattok, jó eséllyel ide a Facebookról kerültetek, ahol két kislány képével reklámozzuk magunkat: mi már teszteltük! a felirat a cuki képhez. A baloldali, copfos kislány a képen az én szemem fénye, Cilinek hívják és most múlt 3 éves novemberben.

Az a helyzet áll fenn, amikor egy reklám igazat mond. Cili az elmúlt hónapokban többször jött hozzám a bölcsiből délután és olyankor az irodai asztalom végében egy kis Märklin my world kezdőkészlettel játszott. Eredetileg azt gondoltam, hasonlóan más szülőkhöz, hogy a 3+ karika a terméken inkább lózung, de Cili lekesedése meggyőzött, most sikerült igazi gyerekjátékot készíteni.

A bölcsiből az irodába sétálva vettem neki egy kis almalevet és kekszet. Alig érkeztünk meg és a lány már rohant is az asztalhoz, hogy játszhasson a vonattal. Úgy kellett lerimánkodnom róla a meleg ruhát.

cili01

Ahogy a képeken is láthatjátok remekül elvolt a kisvonattal. A kekszet és a cumiját a teherkocsival köröztette és nagyon meg volt ütközve, mikor az egyik kollégám megpróbálta leszedni a vonatról őket. Alagútat kellett építeni neki az irodaszerekből és nagyon kreatívan használta ki a kapcsolható fényjelzőt, amikor pirosra váltott a vonatot megállította. Ezen meglepődtem, mert egyáltalán nem instruáltam, teljesen magától találta ki. Játszott a sorompóval is, hiányolt valami autót ami átmehetett volna a síneken, de azzal nem tudtam szolgálni.

cili02

Szóval nem csak, mint a VMC dolgozója, hanem mint gyakorló apuka is állíthatom: a Märklin kisvonat tényleg remek játék egy három évesnek, kislánynak is. Cili még nem tudja, de egy tehervonatos kezdőkészlet várja majd a karácsonyfa alatt is (persze több más ajándék társaságában).

Hát, mi így tesztelünk.

cili03

Az tesztben szereplő termékek:

Játékok minden korosztálynak

Az ország egyik vezető vasútmodell áruházaként elkeseredve láttuk, hogy a vasútmodellezés egyre inkább a felnőttek kiváltsága lett. A vonatok, a pályák egyre inkább a realisztikus megjelenés irányába tolódtak, a modellezők köre pedig egyre szűkült egy profi csoport irányába.

A vasútmodellezés többet nem a gyerekek játéka volt, inkább az apukáké és nagypapáké.

Mivel a Vasútmodell Centrumnál mindannyian gyakorló kisgyerekes szülők vagyunk nagy örömmel láttuk, hogy a gyártók is rájöttek a problémára és elkezdtek kifejezetten gyerekjátékokat is a piacra dobni. Az első hírek felreppenésétől kezdve ráálltunk a témára, és most, 2014 karácsonya előtt, boldogan jelenthetjük be, hogy végre van akkora választék, amiből elindíthattuk a Gyereksarkot.

Büszkén nyújtjuk át a kicsiknek a játékvasutazás örömét újra, a jó hírünk az, hogy az új játékok közös családi szórakozást ígérnek!